Tidak dinafikan Rakyat Malaysia hari ni terlalu kreatif dalam mempelbagaikan citarasa makanan. Malah, ianya lebih sedap dan unik berbanding resipi yang asal. Anda sedar tak ada beberapa jenis makanan tempatan yang mempunyai kombinasi yang sungguh unik tapi sangat sedap dan boleh diterima tekak?
Di bawah seperti yang dikongsikan dari blog SajaKongsi, adalah senarai 6 jenis makanan unik dan kreatif yang dicipta oleh Rakyat Malaysia.
1. Roti Canai Meriah
Kredit: Shasheela Rizqi
Cantikkan roti canai ni dengan macam-macam warna ada. Melalui info yang dikongsikan, setiap warna mempunyai rasa yang berlainan:-
Biru: Perisa Vanila
Hijau: Perisa Pandan
Kuning: Perisa Pisang
Lokasi kedai ini terletak di Kampung Mak Lagam, Kemaman, Chukai, Terengganu. Sekali sekala bolehlah cuba roti canai meriah ni sebab dia punya perisa yang sangat menarik seperti vanilla.
2. Karipap Inti Bihun
Imej dari tokchiksincan.blogspot.com
3. Popia Pisang
Imej dari sembangmakan.com
4. Belalang Goreng
Belalang goreng ini agak popular dan banyak kali kita pernah dengar, cuma tak pernah lihat sahaja. Ada yang digoreng dan ada juga yang menggunakan santan untuk lebih sedap. Anda berani cuba tak?
5. Landak Masak Rendang
sumber dari travelogbyka.blogspot,com
6. Yong Tau Foo Pasu
Kreatif betul rakyat Malaysia ni. Tahulah dah ada aiskrim pasu tapi takkan semua benda nak dipasukan?sumber
0 Response to "6 Jenis Makanan Pelik Dan Kreatif Yang Dicipta Rakyat Malaysi"
Post a Comment